Barn- & ungdomskörer

Vi erbjuder körverksamhet i fem grupper för barn från fem år till ungdomar i 25-årsåldern. Körerna repeterar varje vecka och genomför konserter, resor och läger. Verksamheten är anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Utöver körsången får sångarna även möjlighet till sånglig utveckling t ex genom möjligheter till soloframträdanden (frivilligt) samt träning i sångteknik och notläsning/musikteori.

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer leds av Lotta Wilund, som har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda  barn-och ungdomskörer.

Alla körer repeterar i KFUM Centrals lokaler på Rosengatan 1 i Stockholm.
Höstens körverksamhet startar vecka 35. Efterfrågan till vissa körgrupper är stor – så anmäl gärna dig eller ditt barn redan nu för att försäkra er om en plats. Välkomna!

Vill du veta mer om barn- och ungdomskörerna?
Välkommen att kontakta körledare Lotta Wilund:
0708-63 99 39
barnkor@central.kfum.se

Anmäl dig här

 

MINIKÖREN

För barn födda år 2011 och 2012. Minikören övar på torsdagar kl 16.30-17.00 

I verksamheten gör vi allt som de lite äldre körerna gör – fast under lekfulla former. Det ger en enkel, grundläggande träning och introduktion till fortsatt körsång. Verksamheten innehåller sång och rytmikträning, sång- och danslekar och annat roligt. Vi framträder ett par gånger per termin under enklare former.

BARNKÖREN

För barn födda  2009 och 2010. Barnkören övar på torsdagar kl 17.15-18.00 

I barnkören får barnen en grundläggande körträning genom att sjunga mycket repertoar och jobba med röst- och gehörsövningar. Ingen körvana krävs. Förutom körövningarna medverkar kören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden. OBS! Inför terminsstarten är barnkören för närvarande fulltecknad. Det går fortfarande bra att anmäla sig och man ställs då i en kortare kö efter anmälningsdatum. 

DISKANTKÖREN

För barn och ungdomar födda åren 2005 till 2008 med lite ambitioner. Diskantkören  repeterar på tisdagar kl 17.15-18.15 

Diskantkören vänder sig till den som vill satsa på sång genom att jobba fokuserat på de gemensamma repetitionerna samt delta aktivt i verksamheten. Genom Diskantkören får deltagaren en fördjupad sång- och gehörsträning på hög nivå. Dessutom läggs en god grund till fortsatt notläsning och avistasång. Förutom körövningarna medverkar Diskantkören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden samt genomför kortare resor och internat.

UNGDOMSKÖREN

För ungdomar 2004 till 1992 med ambition. Ungdomskören repeterar på tisdagar kl 18.30-21.00. 

Vår ungdomskör passar dig från 13 år och uppåt som vill lägga ner en hel del arbete på att utveckla din sång i en medelstor ensemble. Körens repertoar är medelsvår till avancerad nivå med stor genrebredd. Verksamheten ger – förutom alla upplevelser i form av konserter, läger och resor – även stor repertoarkännedom, en god sångteknisk grund samt frekvent övning i gehör och avistasång.

ENSEMBLE S:t CECILIA

För unga vuxna

Ensemble S:t Cecilia består av tidigare sångare i ungdomskören (i åldrarna 20-25 år) som sjunger under stort personligt ansvar och delaktighet. Kören arbetar i projektform. Som medlem har du även möjlighet till att utveckla ditt musikaliska och organisatoriska ledarskap i form av att vara hjälpledare i ungdomskören och de yngre körgrupperna. Kontakta körledare Lotta Wilund för mer information.

Anmäl dig här

 

 

Mer om KFUM Centrals barn- och ungdomskörer

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer är öppna för alla barn. Körerna repeterar en gång i veckan, och uppträder i olika sammanhang. Vi gör även resor och åker på läger med de lite äldre barnen och ungdomarna. Vi sjunger många olika stilar, och  prövar också andra uttrycksmöjligheter som rytmik, dans och drama.

Vem leder körerna?

Lotta Wilund har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda just barn och ungdomskörer. Sedan 1992 har hon lett barn- och ungdomskörer inom såväl Svenska Kyrkan som kultur- och grundskolor runt om i landet, bl a Österhaninge flickkör och S:t Johannes barn och ungdomskörer Vid sidan av arbetet som musikpedagog arbetar hon idag även med verksamhetsutveckling inom tjänsteintensiva organisationer, ofta med ideell karaktär. 2009-2012 var Lotta engagerad i UngiKörs riksstyrelse där hon idag har uppdrag som verksamhetsledare och är själv aktiv som körsångare i Slottskyrkans vokalensemble.

Vuxenpassning

Eftersom KFUM Central är en förening för alla åldrar kan vi erbjuda våra unga medlemmar ”vuxenpassning”. Medan barnen sjunger i kör kan vuxna passa på att träna i vårt träningscenter, KFUM Central träningscenter , eller ta en fika nere i vårt café, Rose Café. Just nu erbjuder vi föräldrar att träna gratis ett tillfälle i vårt gym medan ditt barn provar på vår fantastiska barnkör gratis. Uppge koden ”vuxenpassning” i intresseforumläret för att ta del av erbjudandet.

Prova på

Alla som vill och får plats får självklart möjligheten att prova att sjunga i kören innan de bestämmer sig om de vill vara med. Så kom och prova.

Om KFUM Central

KFUM Central är en ideell förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar genom en helhetssyn på människan. Föreningen har ca 2700 medlemmar som innefattar bland annat idrottsverksamhet, musikverksamhet och lägerverksamhet. KFUM Central har också ett föreningshus centralt i Stockholm på Rosengatan 1.

Anmäl dig här till körerna

Facebook

KFUM Central har delat Y Feminist Actions evenemang.

Kom och fira med oss! 🚺
... See MoreSee Less

View on Facebook

WORLD YWCA DAY 2017 23 April

Apr 23, 12:00pm

Färgargårdstorget 1

Den 24 april firas YWCA Day världen över! Y Feminist Action tillsammans med övriga KFUM Sverige firar dock en dag tidigare med bl.a. tårta, pyssel & tryck på tröja/tygkasse, workshops och trevli...

Samuel Pervez, Johan Manner and 6 others like this

Eva-Maria VäffiPumpan 😊 inte Kupan 😊

4 weeks ago
Avatar

Comment on Facebook

KFUM Central har öppet
Med anledning av fredagens terrorattentat vill vi välkomna alla som vill träffas, fika eller bara hänga lite till oss på KFUM Central. Vi har öppet som vanligt fram till torsdag kväll.
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har delat Best Western Kom Hotel Stockholms foto. ... See MoreSee Less

HEJ ALLA, VI HAR NU HELT SLUT PÅ RUM. ❤ Hej alla! Om någon inte kan ta sig hem på grund av dagens händelser i stan finns det fika hos oss på Döbelnsgatan 17. Vi har även några rum lediga in...

View on Facebook

HEJ ALLA! DET ÄR NU HELT SLUT PÅ HOTELLRUM FÖR NATTEN, MEN RECEPTIONEN ÄR ÖPPEN OCH DET FINNS MASSOR MED KAFFE ❤

Hej alla medlemmar! Om någon inte kan eller vill ta sig hem finns hotellet (Best Western Kom Hotel, Döbelnsgatan 17) där man är varmt välkommen att hänga. Vi har även några rum lediga om någon behöver husrum för natten, naturligtvis utan kostnad. Ping KFUK-KFUM Ängsholmen KFUM Central/YMCA Central KFUM Gymnastikavdelningar Stockholm och alla andra!
... See MoreSee Less

Veronica Ericsson, Ebba Edén and 23 others like this

Martina PerzanowskaNi är fantastiska!

3 weeks ago
Avatar

Pia RosinBRA

3 weeks ago
Avatar

Eva Helgesson💕

3 weeks ago
Avatar

Comment on Facebook

KFUM Central har delat Musik i Hjorthagskyrkans video — känner sig stolt.

Musik i Hjorthagskyrkan
I helgen gav KFUM Centrals barn & ungdomskörer en underbar konsert på Hjorthagskyrkan, så fina röster! ❤
... See MoreSee Less

Tack alla barn och ungdomar från KFUM centrals körer för en härlig konsert med folkmusikaliska toner under ledning av Lotta Wilund, och tack alla som kom och lyssnade. Här ett litet smakprov med ...

Kalender

Apr 2017
Emma – utbildning 28/04/2017 - 30/04/2017
May 2017
Vårkonsert med barn- och ungdomskörerna 18/05/2017
KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier