Barn- & ungdomskörer

Vi erbjuder körverksamhet i fem grupper för barn från fem år till ungdomar i 25-årsåldern. Körerna repeterar varje vecka och genomför konserter, resor och läger. Verksamheten är anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Utöver körsången får sångarna även möjlighet till sånglig utveckling t ex genom möjligheter till soloframträdanden (frivilligt) samt träning i sångteknik och notläsning/musikteori.

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer leds av Lotta Wilund, som har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda  barn-och ungdomskörer.

Alla körer repeterar i KFUM Centrals lokaler på Rosengatan 1 i Stockholm.
Höstens körverksamhet startar vecka 35. Efterfrågan till vissa körgrupper är stor – så anmäl gärna dig eller ditt barn redan nu för att försäkra er om en plats. Välkomna!

Vill du veta mer om barn- och ungdomskörerna?
Välkommen att kontakta körledare Lotta Wilund:
0708-63 99 39
barnkor@central.kfum.se

Anmäl dig här

 

MINIKÖREN

För barn födda år 2012 och 2013. Minikören övar på torsdagar kl 16.30-17.00 

I verksamheten gör vi allt som de lite äldre körerna gör – fast under lekfulla former. Det ger en enkel, grundläggande träning och introduktion till fortsatt körsång. Verksamheten innehåller sång och rytmikträning, sång- och danslekar och annat roligt. Vi framträder ett par gånger per termin under enklare former.

BARNKÖREN

För barn födda  2010 och 2011. Barnkören övar på torsdagar kl 17.15-18.00 

I barnkören får barnen en grundläggande körträning genom att sjunga mycket repertoar och jobba med röst- och gehörsövningar. Ingen körvana krävs. Förutom körövningarna medverkar kören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden. OBS! Inför terminsstarten är barnkören för närvarande fulltecknad. Det går fortfarande bra att anmäla sig och man ställs då i en kortare kö efter anmälningsdatum. 

DISKANTKÖREN

För barn och ungdomar födda åren 2005 till 2009 med lite ambitioner. Diskantkören  repeterar på tisdagar kl 17.15-18.15 

Diskantkören vänder sig till den som vill satsa på sång genom att jobba fokuserat på de gemensamma repetitionerna samt delta aktivt i verksamheten. Genom Diskantkören får deltagaren en fördjupad sång- och gehörsträning på hög nivå. Dessutom läggs en god grund till fortsatt notläsning och avistasång. Förutom körövningarna medverkar Diskantkören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden samt genomför kortare resor och internat.

UNGDOMSKÖREN

För ungdomar 2004 till 1992 med ambition. Ungdomskören repeterar på tisdagar kl 18.30-21.00. 

Vår ungdomskör passar dig från 13 år och uppåt som vill lägga ner en hel del arbete på att utveckla din sång i en medelstor ensemble. Körens repertoar är medelsvår till avancerad nivå med stor genrebredd. Verksamheten ger – förutom alla upplevelser i form av konserter, läger och resor – även stor repertoarkännedom, en god sångteknisk grund samt frekvent övning i gehör och avistasång.

ENSEMBLE S:t CECILIA

För unga vuxna

Ensemble S:t Cecilia består av tidigare sångare i ungdomskören (i åldrarna 20-25 år) som sjunger under stort personligt ansvar och delaktighet. Kören arbetar i projektform. Som medlem har du även möjlighet till att utveckla ditt musikaliska och organisatoriska ledarskap i form av att vara hjälpledare i ungdomskören och de yngre körgrupperna. Kontakta körledare Lotta Wilund för mer information.

Anmäl dig här

 

 

Mer om KFUM Centrals barn- och ungdomskörer

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer är öppna för alla barn. Körerna repeterar en gång i veckan, och uppträder i olika sammanhang. Vi gör även resor och åker på läger med de lite äldre barnen och ungdomarna. Vi sjunger många olika stilar, och  prövar också andra uttrycksmöjligheter som rytmik, dans och drama.

Vem leder körerna?

Lotta Wilund har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda just barn och ungdomskörer. Sedan 1992 har hon lett barn- och ungdomskörer inom såväl Svenska Kyrkan som kultur- och grundskolor runt om i landet, bl a Österhaninge flickkör och S:t Johannes barn och ungdomskörer Vid sidan av arbetet som musikpedagog arbetar hon idag även med verksamhetsutveckling inom tjänsteintensiva organisationer, ofta med ideell karaktär. 2009-2012 var Lotta engagerad i UngiKörs riksstyrelse där hon idag har uppdrag som verksamhetsledare och är själv aktiv som körsångare i Slottskyrkans vokalensemble.

Vuxenpassning

Eftersom KFUM Central är en förening för alla åldrar kan vi erbjuda våra unga medlemmar ”vuxenpassning”. Medan barnen sjunger i kör kan vuxna passa på att träna i vårt träningscenter, KFUM Central träningscenter , eller ta en fika nere i vårt café, Rose Café. Just nu erbjuder vi föräldrar att träna gratis ett tillfälle i vårt gym medan ditt barn provar på vår fantastiska barnkör gratis. Uppge koden ”vuxenpassning” i intresseforumläret för att ta del av erbjudandet.

Prova på

Alla som vill och får plats får självklart möjligheten att prova att sjunga i kören innan de bestämmer sig om de vill vara med. Så kom och prova.

Om KFUM Central

KFUM Central är en ideell förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar genom en helhetssyn på människan. Föreningen har ca 2700 medlemmar som innefattar bland annat idrottsverksamhet, musikverksamhet och lägerverksamhet. KFUM Central har också ett föreningshus centralt i Stockholm på Rosengatan 1.

Anmäl dig här till körerna

Facebook

KFUM Central har lagt till 2 nya foton — på KFUM Central.

Idag fick vi fint besök av Dalhalla Opera och regissören Maria Blom som repeterade inför en ny föreställning med Carl Orff´s båda verk – Catulli Carmina och det mer kända Carmina Burana. Föreställningen ges den 19 augusti 2017. 🙌
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har lagt till 6 nya foton — känner sig fantastisk på Ängsholmen.

KFUM Central tillsammans med Kom Hotel firade Sveriges nationaldag på Ängsholmen. Vädret var underbart och det fanns många härliga aktiviteter som kamratbana, höghöjdsbana, kanotpaddling, fiske m.fl. Tack för igår! ☀
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kea Kerstin Lagerquist, Robert Lindell and 13 others like this

Nina NilssonGrym dag! Stort tack alla 💖

3 weeks ago   ·  2
Avatar

Anna RosenholmerHärligt!!☀️☀️

3 weeks ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

KFUM Central har delat Stockholms Dövas Förenings foto.

Stockholms Dövas förening arrangerade ”Wattenfestival” på Ängsholmen nu i veckan. Lägret har varje år samlat ett femiotal personer – bland annat har lägret varit i KFUM Centrals regi. Dagarna bjöd på aktiviteter och vackert väder! 🌞
... See MoreSee Less

En gruppbild som var med på wattenfestivalen!

View on Facebook

KFUM Central har delat Katarinakörernas evenemang.

Välkommen till en härlig sommarkonsert med Katarina Flickkör och KFUM Centrals ungdomskör!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Gôtt Fôlk och lite till

Jun 4, 4:00pm

Katarinakörerna

Äntligen på hemmaplan efter turnén Vättern runt! Nu har alla chansen att höra Katarina Flickkör i samarbete med KFUM Centrals ungdomskör framföra många av våra allra mest älskade sånger i...

KFUM Central har känt sig förhoppningsfull.

KFUM Sverige söker statister! 🎬

Just nu arbetar KFUM Sverige med en revidering och uppdatering av utbildningspaket Helheten. En del av revideringen har landat i att som material för underlag till diskussion om KFUM och ledarskap ska finnas filmer till grundstegen i Helheten – grundläggande KFUM kunskap George och grundläggande ledarskap Williams.

För dess filmer är vi nu i behov av statister från vår rörelse. Statister som speglar KFUM-rörelsen i Sverige och som kommer att vara viktiga i filmerna. Statisterna kommer att:
➡️ Tala framför kamera utifrån manus om KFUM, värdegrund, verksamhetsidé och organisation. 2 personer.
➡️ Tala framför kamera utifrån deras syn på ledarskap och ledare och någon som har inspirerat dem i deras ledarskap. Detta kommer de själva att behöva förbereda några rader om utifrån några frågor. 5 personer.

Förutsättningar:
➡️ Inget arvode utgår
➡️ Deltagare får reseersättning för sitt deltagande, lunch och fika får man också.
➡️ Inspelningarna kommer att vara på dagtid, i Stockholm och under slutet av maj månad.

Vill du själv vara med? Vill du rekommendera någon att vara med? Skicka en kort biografi med namn, kort bakgrund inom KFUM samt kontaktuppgifter till caroline.daly@kfum.se senast den 16 maj! 😊
... See MoreSee Less

KFUM Central har delat KFUMs Kammarkörs evenemang — känner sig inspirerad.

Varmt välkomna på en konsertföreställning med KFUMs Kammarkör!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Diamant

May 14, 4:00pm

Operahögskolan/University College of Opera Stockholm

Konsertföreställningen Diamant - pärlor och örhängen ur körens skattkista KFUMS Kammarkör fyller 60 år och det vill vi fira med musik Operahögskolan Teknikringen 35 Stockholm T-bana Teknisk...

Kalender

Aug 2017
Kick off för hallarna 31/08/2017
Oct 2017
Riksombudsmöte i Norrköping 20/10/2017 - 22/10/2017
KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier