Barn- & ungdomskörer

Vi erbjuder körverksamhet i fem grupper för barn från fem år till ungdomar i 25-årsåldern. Körerna repeterar varje vecka och genomför konserter, resor och läger. Verksamheten är anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Utöver körsången får sångarna även möjlighet till sånglig utveckling t ex genom möjligheter till soloframträdanden (frivilligt) samt träning i sångteknik och notläsning/musikteori.

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer leds av Lotta Wilund, som har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda  barn-och ungdomskörer.

Alla körer repeterar i KFUM Centrals lokaler på Rosengatan 1 i Stockholm.
Höstens körverksamhet startar vecka 35. Efterfrågan till vissa körgrupper är stor – så anmäl gärna dig eller ditt barn redan nu för att försäkra er om en plats. Välkomna!

Vill du veta mer om barn- och ungdomskörerna?
Välkommen att kontakta körledare Lotta Wilund:
0708-63 99 39
barnkor@central.kfum.se

Anmäl dig här

 

MINIKÖREN

För barn födda år 2012 och 2013. Minikören övar på torsdagar kl 16.30-17.00 

I verksamheten gör vi allt som de lite äldre körerna gör – fast under lekfulla former. Det ger en enkel, grundläggande träning och introduktion till fortsatt körsång. Verksamheten innehåller sång och rytmikträning, sång- och danslekar och annat roligt. Vi framträder ett par gånger per termin under enklare former.

BARNKÖREN

För barn födda  2010 och 2011. Barnkören övar på torsdagar kl 17.15-18.00 

I barnkören får barnen en grundläggande körträning genom att sjunga mycket repertoar och jobba med röst- och gehörsövningar. Ingen körvana krävs. Förutom körövningarna medverkar kören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden. OBS! Inför terminsstarten är barnkören för närvarande fulltecknad. Det går fortfarande bra att anmäla sig och man ställs då i en kortare kö efter anmälningsdatum. 

DISKANTKÖREN

För barn och ungdomar födda åren 2005 till 2009 med lite ambitioner. Diskantkören  repeterar på tisdagar kl 17.15-18.15 

Diskantkören vänder sig till den som vill satsa på sång genom att jobba fokuserat på de gemensamma repetitionerna samt delta aktivt i verksamheten. Genom Diskantkören får deltagaren en fördjupad sång- och gehörsträning på hög nivå. Dessutom läggs en god grund till fortsatt notläsning och avistasång. Förutom körövningarna medverkar Diskantkören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden samt genomför kortare resor och internat.

UNGDOMSKÖREN

För ungdomar 2004 till 1992 med ambition. Ungdomskören repeterar på tisdagar kl 18.30-21.00. 

Vår ungdomskör passar dig från 13 år och uppåt som vill lägga ner en hel del arbete på att utveckla din sång i en medelstor ensemble. Körens repertoar är medelsvår till avancerad nivå med stor genrebredd. Verksamheten ger – förutom alla upplevelser i form av konserter, läger och resor – även stor repertoarkännedom, en god sångteknisk grund samt frekvent övning i gehör och avistasång.

ENSEMBLE S:t CECILIA

För unga vuxna

Ensemble S:t Cecilia består av tidigare sångare i ungdomskören (i åldrarna 20-25 år) som sjunger under stort personligt ansvar och delaktighet. Kören arbetar i projektform. Som medlem har du även möjlighet till att utveckla ditt musikaliska och organisatoriska ledarskap i form av att vara hjälpledare i ungdomskören och de yngre körgrupperna. Kontakta körledare Lotta Wilund för mer information.

Anmäl dig här

 

 

Mer om KFUM Centrals barn- och ungdomskörer

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer är öppna för alla barn. Körerna repeterar en gång i veckan, och uppträder i olika sammanhang. Vi gör även resor och åker på läger med de lite äldre barnen och ungdomarna. Vi sjunger många olika stilar, och  prövar också andra uttrycksmöjligheter som rytmik, dans och drama.

Vem leder körerna?

Lotta Wilund har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda just barn och ungdomskörer. Sedan 1992 har hon lett barn- och ungdomskörer inom såväl Svenska Kyrkan som kultur- och grundskolor runt om i landet, bl a Österhaninge flickkör och S:t Johannes barn och ungdomskörer Vid sidan av arbetet som musikpedagog arbetar hon idag även med verksamhetsutveckling inom tjänsteintensiva organisationer, ofta med ideell karaktär. 2009-2012 var Lotta engagerad i UngiKörs riksstyrelse där hon idag har uppdrag som verksamhetsledare och är själv aktiv som körsångare i Slottskyrkans vokalensemble.

Vuxenpassning

Eftersom KFUM Central är en förening för alla åldrar kan vi erbjuda våra unga medlemmar ”vuxenpassning”. Medan barnen sjunger i kör kan vuxna passa på att träna i vårt träningscenter, KFUM Central träningscenter , eller ta en fika nere i vårt café, Rose Café. Just nu erbjuder vi föräldrar att träna gratis ett tillfälle i vårt gym medan ditt barn provar på vår fantastiska barnkör gratis. Uppge koden ”vuxenpassning” i intresseforumläret för att ta del av erbjudandet.

Prova på

Alla som vill och får plats får självklart möjligheten att prova att sjunga i kören innan de bestämmer sig om de vill vara med. Så kom och prova.

Om KFUM Central

KFUM Central är en ideell förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar genom en helhetssyn på människan. Föreningen har ca 2700 medlemmar som innefattar bland annat idrottsverksamhet, musikverksamhet och lägerverksamhet. KFUM Central har också ett föreningshus centralt i Stockholm på Rosengatan 1.

Anmäl dig här till körerna

Facebook

KFUM Central har delat KFUM Central Barn- och Ungdomskörers video.

KFUM Central Barn- och Ungdomskörer
Nu börjar anmälningarna trilla in. Nu söker vi just DIG som är född mellan åren 2007-2005. Kom och testa på tisdag 17.15!
... See MoreSee Less

Idag har turen kommit till Ellen som i intervjuform presenterar sin kör- Diskantkören. PS. Vi välkomnar extra mycket nya sångare som går på mellanstadiet.

KFUM Central har delat KFUM Central Barn- och Ungdomskörers video.

KFUM Central Barn- och Ungdomskörer
Är ni nyfikna på barn- och ungdomskörerna som vid terminsstarten vecka 35 firar ett år inom KFUM-Central? Den kommande vecka berättar några av våra medlemmar om verksamheten.
... See MoreSee Less

Inför terminsstarten presenterar några av våra körmedlemmar sig själva och berättar lite om hur det är att sjunga i kör. Först ut i är Zoe som sjunger i KFUM Centrals Ungdomskör.

Sommaruppehållet är ett minne blott. Rosé Cafe har stigit ur askan och är tillbaka med ordinarie öppettider, vilka lyder:
Måndag - Torsdag: 11:00 - 20:30
Fredag: 11.00 - 19.00
Lördag - Söndag: 09:30 - 17:30

Kaffe, kaka, lunch och tilltugg. Välkomna!
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har delat KFUM Central Barn- och Ungdomskörers evenemang.

Nu taggar vi upp inför hösten !! Känner du någon (som känner någon... som känner någon....som känner någon...) sångsugen som vill lära sig mer om körsång och samtidigt lära känna nya kompisar att ha mycket roligt tillsammans med? Tipsa gärna om våra fina körer från 4 till 25 år!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Statister sökes!
Imorgon torsdag 10 aug kl 14-17 behöver vi statister för en plåtning av hotellets konferensavdelning. Är du över 18 år och vill komma och leka konferensgäst på ett mingel och i en konferenslokal en stund? Presentkort på hotellfrukost för två blir belöningen. Förutom fika på plats och evig tacksamhet förstås! Anmäl er till corinna@central.kfum.se.
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har lagt till ett evenemang.

Äventyraren, inspiratören och SVT-programledaren Aron Anderson föreläser mellan kl. 19-21 tisdagen den 29:e augusti om mental träning med inriktning på ungdomar inom idrotten. Fokus på att sätta mål, hantera motgångar och kunna ta hjälp av laget/träningskamraterna för att nå framgång.

Aron har själv en oerhörd stark drivkraft och vill att alla ungdomar ska se möjligheter och inte ge upp även om man möts av motgångar. Boris René och Danny Saucedo mfl. står för musik och dansnummer i samband med föreläsningen. En kombination av lärande och show med musik. Ett intressant koncept som ger en spännande upplevelse!

KFUM Central erbjuder nu sina förtroendevalda, ledare och personal att delta kostnadsfritt i föreläsningen. Begränsat antal platser så först till kvarn! Efter anmälan får ni uppgifter om biljetter och samlingstid.

Anmäl dig via länken:
central.framtidenjustnu.se/aron-danny-boris-i-ericsson-globe/

Varmt välkomna!
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har delat Aron Andersons Gör det bästa av det du har — känner sig inspirerad på KFUM Central.

Aron Anderson
Äventyraren, inspiratören och SVT-programledaren Aron Anderson föreläser mellan kl. 19-21 tisdagen den 29:e augusti om mental träning med inriktning på ungdomar inom idrotten. Följ gärna med!
... See MoreSee Less

Livet handlar inte om vad vi har för förutsättningar - det handlar om vad vi gör med våra förutsättningar! Den 29e augusti kör jag höstens stora inspirationsföreläsning på Globen - kör ...

KFUM Central har uppdaterat sitt omslagsfoto.

KFUM Gymnastikavdelningar Stockholm tog hem vinsten i SM i truppgymnastik i Borås den 2/7 2017. Foto: Cornelia Niklasson.
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har uppdaterat sitt omslagsfoto. ... See MoreSee Less

View on Facebook
KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier