Barn- & ungdomskörer

Vi erbjuder körverksamhet i fem grupper för barn från fem år till ungdomar i 25-årsåldern. Körerna repeterar varje vecka och genomför konserter, resor och läger. Verksamheten är anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Utöver körsången får sångarna även möjlighet till sånglig utveckling t ex genom möjligheter till soloframträdanden (frivilligt) samt träning i sångteknik och notläsning/musikteori.

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer leds av Lotta Wilund, som har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda  barn-och ungdomskörer.

Alla körer repeterar i KFUM Centrals lokaler på Rosengatan 1 i Stockholm.
Höstens körverksamhet startar vecka 35. Efterfrågan till vissa körgrupper är stor – så anmäl gärna dig eller ditt barn redan nu för att försäkra er om en plats. Välkomna!

Vill du veta mer om barn- och ungdomskörerna?
Välkommen att kontakta körledare Lotta Wilund:
0708-63 99 39
barnkor@central.kfum.se

Anmäl dig här

 

MINIKÖREN

För barn födda år 2012 och 2013. Minikören övar på torsdagar kl 16.30-17.00 

I verksamheten gör vi allt som de lite äldre körerna gör – fast under lekfulla former. Det ger en enkel, grundläggande träning och introduktion till fortsatt körsång. Verksamheten innehåller sång och rytmikträning, sång- och danslekar och annat roligt. Vi framträder ett par gånger per termin under enklare former.

BARNKÖREN

För barn födda  2010 och 2011. Barnkören övar på torsdagar kl 17.15-18.00 

I barnkören får barnen en grundläggande körträning genom att sjunga mycket repertoar och jobba med röst- och gehörsövningar. Ingen körvana krävs. Förutom körövningarna medverkar kören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden. OBS! Inför terminsstarten är barnkören för närvarande fulltecknad. Det går fortfarande bra att anmäla sig och man ställs då i en kortare kö efter anmälningsdatum. 

DISKANTKÖREN

För barn och ungdomar födda åren 2005 till 2009 med lite ambitioner. Diskantkören  repeterar på tisdagar kl 17.15-18.15 

Diskantkören vänder sig till den som vill satsa på sång genom att jobba fokuserat på de gemensamma repetitionerna samt delta aktivt i verksamheten. Genom Diskantkören får deltagaren en fördjupad sång- och gehörsträning på hög nivå. Dessutom läggs en god grund till fortsatt notläsning och avistasång. Förutom körövningarna medverkar Diskantkören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden samt genomför kortare resor och internat.

UNGDOMSKÖREN

För ungdomar 2004 till 1992 med ambition. Ungdomskören repeterar på tisdagar kl 18.30-21.00. 

Vår ungdomskör passar dig från 13 år och uppåt som vill lägga ner en hel del arbete på att utveckla din sång i en medelstor ensemble. Körens repertoar är medelsvår till avancerad nivå med stor genrebredd. Verksamheten ger – förutom alla upplevelser i form av konserter, läger och resor – även stor repertoarkännedom, en god sångteknisk grund samt frekvent övning i gehör och avistasång.

ENSEMBLE S:t CECILIA

För unga vuxna

Ensemble S:t Cecilia består av tidigare sångare i ungdomskören (i åldrarna 20-25 år) som sjunger under stort personligt ansvar och delaktighet. Kören arbetar i projektform. Som medlem har du även möjlighet till att utveckla ditt musikaliska och organisatoriska ledarskap i form av att vara hjälpledare i ungdomskören och de yngre körgrupperna. Kontakta körledare Lotta Wilund för mer information.

Anmäl dig här

 

 

Mer om KFUM Centrals barn- och ungdomskörer

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer är öppna för alla barn. Körerna repeterar en gång i veckan, och uppträder i olika sammanhang. Vi gör även resor och åker på läger med de lite äldre barnen och ungdomarna. Vi sjunger många olika stilar, och  prövar också andra uttrycksmöjligheter som rytmik, dans och drama.

Vem leder körerna?

Lotta Wilund har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda just barn och ungdomskörer. Sedan 1992 har hon lett barn- och ungdomskörer inom såväl Svenska Kyrkan som kultur- och grundskolor runt om i landet, bl a Österhaninge flickkör och S:t Johannes barn och ungdomskörer Vid sidan av arbetet som musikpedagog arbetar hon idag även med verksamhetsutveckling inom tjänsteintensiva organisationer, ofta med ideell karaktär. 2009-2012 var Lotta engagerad i UngiKörs riksstyrelse där hon idag har uppdrag som verksamhetsledare och är själv aktiv som körsångare i Slottskyrkans vokalensemble.

Vuxenpassning

Eftersom KFUM Central är en förening för alla åldrar kan vi erbjuda våra unga medlemmar ”vuxenpassning”. Medan barnen sjunger i kör kan vuxna passa på att träna i vårt träningscenter, KFUM Central träningscenter , eller ta en fika nere i vårt café, Rose Café. Just nu erbjuder vi föräldrar att träna gratis ett tillfälle i vårt gym medan ditt barn provar på vår fantastiska barnkör gratis. Uppge koden ”vuxenpassning” i intresseforumläret för att ta del av erbjudandet.

Prova på

Alla som vill och får plats får självklart möjligheten att prova att sjunga i kören innan de bestämmer sig om de vill vara med. Så kom och prova.

Om KFUM Central

KFUM Central är en ideell förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar genom en helhetssyn på människan. Föreningen har ca 2700 medlemmar som innefattar bland annat idrottsverksamhet, musikverksamhet och lägerverksamhet. KFUM Central har också ett föreningshus centralt i Stockholm på Rosengatan 1.

Anmäl dig här till körerna

Facebook

View on Facebook

Den här SUPERKLASSIKERN säljer vi i receptionen på Rosengatan 1 - KFUM och Scouternas almanacka. En julklapp som räcker hela året - och som stöder barn- och ungdomsverksamhet. Kom och köp! ... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har delat sitt evenemang.

Missa inte morgondagens för stora och små – Fest i Advent! Glögg, godis, lussekatter, lekar och stoj. Välkomna!🎉
... See MoreSee Less

View on Facebook

På ett dygn har det kommit in över 1100 namnunderskrifter! Tack för allt stöd, nu siktar vi på många namnunderskrifter ytterligare! Fortsätt sprida vidare så vår kamp ekar ända upp i stadshuset!
Skriv på och sprid!

www.skrivunder.com/lat_kfum_central_bygga_hagaparkshallen
... See MoreSee Less

View on Facebook

Låt KFUM Central bygga Hagaparkshallen
Skriv på för ungas idrottande – låt oss bygga en hall i Stockholm!
Bristen på idrottshallar i Stockholm innerstad är enorm. KFUM Central har erbjudit sig att bekosta, bygga och driva en idrottshallanläggning åt stockholmarna, men de styrande i Stockholm stad tvekar. Vad finns det att tveka på?

Stöd vår kamp för att få bygga en hall och skriv under namninsamlingen på www.skrivunder.com/lat_kfum_central_bygga_hagaparkshallen
(Glöm inte att bekräfta din underskrift i mailet som skickas automatiskt)

Läs mer om projektet på central.kfum.se
... See MoreSee Less

Håkan Wettersten, Emma Grzechnik Mörk and 23 others like this

Ulrika PålgårdVi behöver oxå en utanför norr om stan, vi har just nu ingen hall inför vårterminen 😢

1 week ago
Avatar

Thomas HallinEn avskalad låda intill en avskalad burk. Oj, vad ”spännande” 💀

1 week ago

3 Replies

Avatar

Comment on Facebook

KFUM Central har delat sitt evenemang.

Kom och fira traditionen Fest i advent, en fest för alla åldrar!
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har lagt till ett evenemang.

KFUM Centrals Fest i Advent är för alla åldrar! Alla är välkomna! Julsånger med Swingin tunes samt KFUM Centrals diskantkör och ungdomskör, fiskdamm, lotterier, skattjakt, pyssel m.m. Tomtegröt, smörgåsar, lussebullar och annat gott! Entré 100 kr för vuxna och 25 för barn och då ingår mat. All vinst går till välgörande ändamål i form av internationellt arbete med våra partnersorganisationer YWCA och YMCA i Afrika.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kalender

Inga Evenemang
KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier