Barn- & ungdomskörer

Vi erbjuder körverksamhet i fem grupper för barn från fem år till ungdomar i 25-årsåldern. Körerna repeterar varje vecka och genomför konserter, resor och läger. Verksamheten är anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Utöver körsången får sångarna även möjlighet till sånglig utveckling t ex genom möjligheter till soloframträdanden (frivilligt) samt träning i sångteknik och notläsning/musikteori.

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer leds av Lotta Wilund, som har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda  barn-och ungdomskörer.

Alla körer repeterar i KFUM Centrals lokaler på Rosengatan 1 i Stockholm.
Höstens körverksamhet startar vecka 35. Efterfrågan till vissa körgrupper är stor – så anmäl gärna dig eller ditt barn redan nu för att försäkra er om en plats. Välkomna!

Vill du veta mer om barn- och ungdomskörerna?
Välkommen att kontakta körledare Lotta Wilund:
0708-63 99 39
barnkor@central.kfum.se

Anmäl dig här

 

MINIKÖREN

För barn födda år 2012 och 2013. Minikören övar på torsdagar kl 16.30-17.00 

I verksamheten gör vi allt som de lite äldre körerna gör – fast under lekfulla former. Det ger en enkel, grundläggande träning och introduktion till fortsatt körsång. Verksamheten innehåller sång och rytmikträning, sång- och danslekar och annat roligt. Vi framträder ett par gånger per termin under enklare former.

BARNKÖREN

För barn födda  2010 och 2011. Barnkören övar på torsdagar kl 17.15-18.00 

I barnkören får barnen en grundläggande körträning genom att sjunga mycket repertoar och jobba med röst- och gehörsövningar. Ingen körvana krävs. Förutom körövningarna medverkar kören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden. OBS! Inför terminsstarten är barnkören för närvarande fulltecknad. Det går fortfarande bra att anmäla sig och man ställs då i en kortare kö efter anmälningsdatum. 

DISKANTKÖREN

För barn och ungdomar födda åren 2005 till 2009 med lite ambitioner. Diskantkören  repeterar på tisdagar kl 17.15-18.15 

Diskantkören vänder sig till den som vill satsa på sång genom att jobba fokuserat på de gemensamma repetitionerna samt delta aktivt i verksamheten. Genom Diskantkören får deltagaren en fördjupad sång- och gehörsträning på hög nivå. Dessutom läggs en god grund till fortsatt notläsning och avistasång. Förutom körövningarna medverkar Diskantkören bland annat i konserter och andra typer av framträdanden samt genomför kortare resor och internat.

UNGDOMSKÖREN

För ungdomar 2004 till 1992 med ambition. Ungdomskören repeterar på tisdagar kl 18.30-21.00. 

Vår ungdomskör passar dig från 13 år och uppåt som vill lägga ner en hel del arbete på att utveckla din sång i en medelstor ensemble. Körens repertoar är medelsvår till avancerad nivå med stor genrebredd. Verksamheten ger – förutom alla upplevelser i form av konserter, läger och resor – även stor repertoarkännedom, en god sångteknisk grund samt frekvent övning i gehör och avistasång.

ENSEMBLE S:t CECILIA

För unga vuxna

Ensemble S:t Cecilia består av tidigare sångare i ungdomskören (i åldrarna 20-25 år) som sjunger under stort personligt ansvar och delaktighet. Kören arbetar i projektform. Som medlem har du även möjlighet till att utveckla ditt musikaliska och organisatoriska ledarskap i form av att vara hjälpledare i ungdomskören och de yngre körgrupperna. Kontakta körledare Lotta Wilund för mer information.

Anmäl dig här

 

 

Mer om KFUM Centrals barn- och ungdomskörer

KFUM Centrals barn- och ungdomskörer är öppna för alla barn. Körerna repeterar en gång i veckan, och uppträder i olika sammanhang. Vi gör även resor och åker på läger med de lite äldre barnen och ungdomarna. Vi sjunger många olika stilar, och  prövar också andra uttrycksmöjligheter som rytmik, dans och drama.

Vem leder körerna?

Lotta Wilund har arbetat med barn och ungdomars sång i närmare 25 år. Hon är utbildad körledare, kyrkomusiker och musikpedagog med specialinriktning mot att leda just barn och ungdomskörer. Sedan 1992 har hon lett barn- och ungdomskörer inom såväl Svenska Kyrkan som kultur- och grundskolor runt om i landet, bl a Österhaninge flickkör och S:t Johannes barn och ungdomskörer Vid sidan av arbetet som musikpedagog arbetar hon idag även med verksamhetsutveckling inom tjänsteintensiva organisationer, ofta med ideell karaktär. 2009-2012 var Lotta engagerad i UngiKörs riksstyrelse där hon idag har uppdrag som verksamhetsledare och är själv aktiv som körsångare i Slottskyrkans vokalensemble.

Vuxenpassning

Eftersom KFUM Central är en förening för alla åldrar kan vi erbjuda våra unga medlemmar ”vuxenpassning”. Medan barnen sjunger i kör kan vuxna passa på att träna i vårt träningscenter, KFUM Central träningscenter , eller ta en fika nere i vårt café, Rose Café. Just nu erbjuder vi föräldrar att träna gratis ett tillfälle i vårt gym medan ditt barn provar på vår fantastiska barnkör gratis. Uppge koden ”vuxenpassning” i intresseforumläret för att ta del av erbjudandet.

Prova på

Alla som vill och får plats får självklart möjligheten att prova att sjunga i kören innan de bestämmer sig om de vill vara med. Så kom och prova.

Om KFUM Central

KFUM Central är en ideell förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar genom en helhetssyn på människan. Föreningen har ca 2700 medlemmar som innefattar bland annat idrottsverksamhet, musikverksamhet och lägerverksamhet. KFUM Central har också ett föreningshus centralt i Stockholm på Rosengatan 1.

Anmäl dig här till körerna

Facebook

Boka upp din lördag redan idag! Klockan 17.00 den 21 oktober tar KFUM:s barn- och ungdomskörer över Stora Hallen på Rosengatan 1. Tillsammans med solister kommer de att ha ett magiskt framförande med musik av bland andra Povel Ramel, Hasse & Tage, och Beppe Wolgers.

Biljetter köps på plats. Missa inte!

central.framtidenjustnu.se/povels-parlor-och-polare/
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har lagt till ett evenemang.

Vill du…. Ut i världen? Få nya perspektiv? Göra något meningsfullt? Ha kul? Eller bara njuta av en gratis vegomiddag? Grattis! Då har du som medlem i KFUM central, och ni som vill bli, massa möjligheter.

Du kanske inte visste detta, men förutom Basket, Gymnastik, Ängsholmen, Musik och kör (m.m) finns det också en grupp till hos KFUM Central; Internationella Utskottet! Vi fixar bland annat internationella utbyten, ledarskapsutbildningar och hjälper till att stödja projekt som medlemmar själva vill driva. Roliga saker som det dessutom går att söka stipendium/ekonomiskt bidrag till!

Men exakt vad kan man göra då? Kom på vårt möte så berättar vi allt (och lite till). Vi får även äran att träffa sköna medlemmar med tidigare erfarenheter av de internationella möjligheterna. Bland annat:

• Chloe Lilló om miljöpåverkan och COP 22 i Marocco.
• Zandra Zbinden om sitt studiebesök i Palestina.
• Nils Haag om kommande internationella möjligheter
• med mera

För att hålla upp energin bjuder vi på vegetarisk mat, och kaffe så klart. Så kom ihåg att tacka ja i eventet, och maila (fyll i nils@central.kfum.se för att meddela om allergier.

Vi ses på: Rosengatan 1, tisdag den 7 november.
Tid: 18 -20

Varmt welcome till en super internationell kväll!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kuriosa från 1969 – glöm inte att lyssna på stadsarkitekten och brandchefen. Ingen bingo i gymnastikhallen. #häntpåcentral

(Ur dokument rörande bygglov av Rosenbusken 22 [hela det här huset!] från Stadsbyggnadsexpeditionen.)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kompetensutveckling är alfa och omega på träningscentret. Eller, beta och delta i alla fall. Definitivt ett par grekiska bokstäver med en stor innebörd och mycket tyngd. Vi vill nämligen att alla som är kopplade till oss på något sätt ska utveckla sig själva för att kunna utveckla andra. Genom föreläsningar kan vi fortbilda vår omgivning att i sin tur fortbilda sin omgivning och fortbilda sin omgivning och… ja, du förstår.

Senast vi gjorde det så var det med hjälp av Jonas Karlsson. Inte den Jonas Karlsson, den andra. Han man ibland ser på SVT som kan väldigt mycket om sport och idrott. Sport-Jonas! Han tog tid ur sitt upptagna schema för att i en full konferenssal dela med sig av en liten del av sin ackumulerade kunskap.

Ämnet var dopning. Titeln var ”Är du säker på att du inte är dopad?” Syftet var lärdom.
Lärdom om att dopning är ett hot mot ungdomen, mot idrotten, mot samhället och inte minst, hälsan.

Väl på plats var drygt 40 personer. Folk från Gymnasterna, från Basket, från Styrelsen, våra Personliga tränare, samt lite andra bonusgäster.

Vi gör det här lite då och då. Lyssnar. Äter. Frågar. Pratar.

Att engagera ger mera. Håll utkik så att du inte missar nästa sammankomst!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Mera sång! Körverksamhet i alla åldrar. Stämmor hela hösten. #händerpåcentral #kfumcentral ... See MoreSee Less

View on Facebook

Modern gymnastiklektion i Stora hallen. Gammal hall och ny teknik. Ribbstolar och laptops. Supercoolt. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Obs: Cirkelträning/funktionell träning är idag INSTÄLLD. (10/5) ... See MoreSee Less

”Är du säker på att du inte är dopad?”
På onsdag, den 4 oktober, så har vi en aktuell och unik föreläsning om dopning som ett hot mot idrotten, samhället och hälsan.

Föreläsare är sportjournalisten och författaren Jonas Karlsson. Vi utlovar att den kommer att vara mycket spännande, och givande.

Alla är välkomna, men först till kvarn gäller. Läs mer och registrera dig via den här länken: invajo.com/l/kBQyRiH3oY
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kalender

Oct 2017
Riksombudsmöte i Norrköping 20/10/2017 - 22/10/2017
KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier