Hagaparkshallen

hagaparksahallen_kfumcentral_original

Hagaparkshallen

Hagaparkshallen

Vision & påverkansarbete

Vision & påverkansarbete

Kontakt

Kontakt

 

KFUM Central erbjuder Stockholm Stad en fantastisk möjlighet att ta ett gemensamt steg mot att förbättra tränings- och tävlingsförhållandena för barn och unga. Med vår idé kan vi skapa ett fritids- och rekreationscenter vid porten av Hagaparken som blir helt unikt.

Vi har en idé och en vision med allt vi gör. Ingen annan kan erbjuda samma sak som vi gör – Vi har erbjudit barn och unga en meningsfull fritid i över 150 år. Vår mission är att skapa en gemenskap i ett mångkulturellt samhälle, som är baserat på övertygelsen om människors lika värde.

År 2011 erhöll KFUM Central tillsammans med Areim AB en tidig markreservation för uppförande av en fullstor idrottshall inom det område längs Valhallavägens östra sida som sträcker sig från korsningen Valhallavägen/Körsbärsvägen dram till Roslagstull. Fram till hösten 2014 såg det ljust ut och exploateringsnämnden fattade beslut om att säga ja till programmet för Västra Valhallavägen. KFUM Central fick ett förslag till markanvisning på 12 200 m2. Länsstyrelsen stoppade byggprojektet på grund av för höga halter av kvävedioxider och partikelhalter, vilket innebär att projektet kan försenas upp till fem år.

Det nya huvudspåret är en bit mark vid Wennergren- Center. Platsen är ideal för idrottshallar där föreningen kan erbjuda ett aktiviteetshus vid porten av Hagaparken. Aktiviteteshuset skall innehålla två idrottshallar, en för basket och annan bollsport och en hall för gymnastik. Hallarna ska vara multifunktionella, dvs fungera lika bra för idrott som för t ex konsert m.m.. Huset skall också inrymma lokaler för bland annat musikverksamhet och vara en mötesplats för unga och vuxna som skapar möjlighet att utveckla nya verksamheter för en meningsfull fritid. Det ska finnas reception, servering/resturang, gym och andra föreningslokaler. KFUM Central har en lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och har tidigare både byggt och förvaltat fastigheter och därmed byggt upp resurser som möjliggör denna satsning.

Det behövs kostnadsbärande ytor för att finansiera drift och underhåll av två idrottshallar i den här storleken. På initiativ från Exploateringskontoret fick vi ett förslag att bygga ett lägenhetshotell för gästforskare, och i samband med byggandet vid Roslagstull blev vi erbjudna 12 200 m2 för hallar och kostnadsbärande ytor.

Det är ett stort projekt för de ideella krafterna att driva framåt. Utskottets medlemmar och KFUM Centrals styrelse arbetar på sin fritid för att möjliggöra en ny och unik mötesplats för barn och unga i norra Stockholm.

Det förs samtal med Stora Enso om att Stora Enso levererar och bygger hallen/hallarna. Fokus är miljö, klimatsmart och hållbart byggande. Samarbetet med Stora Enso borgar för att vi kommer att bygga hallarna och med dem får vi ett av världens största kskogsindustriföretag som samarbetspartner.

Michael Lagerkvist.är av KFUM Centrals styrelse utsedd projektledare

Hagaparkshallen i media x2 (SVT & SR)

Hagaparkshallen i media x2 (SVT & SR)

Den här veckan släppte Riksidrottsförbundet en undersökning om tillgången på idrottsanläggningar i olika delar av Sverige.

Läs Mer

Reportage om Haga skol- och idrottspark

Reportage om Haga skol- och idrottspark

Läs artikeln i Vi i Vasastan om att KFUM Central vill bygga idrottshall, simhall, utegym, skejtpark och skola vid Wenner-Gren Center och skapa ett skol- och idrottskluster. Men att staden har siktat in sig på bostäder.

Läs Mer

KFUM Central i artikel i DN

KFUM Central i artikel i DN

Den 30 januari 2017! Föreningens har presenterat en idéskiss på “Haga Skol och Idrottspark”, vid Norrtull, för Stockholms Stad men med bostäder inom samma område kommer planerna inte vara möjliga i samma utsträckning! KFUM Central arbetar med att realisera planerna om aktivitetshus och skapa en ny och unik mötesplats för barn och unga i Stockholm. Arbetsgruppens samtal med Stockholm Stad går bra både på politiker- och tjänstemannanivå och är nu inriktade på detaljnivå.

Läs Mer

Facebook

Boka upp din lördag redan idag! Klockan 17.00 den 21 oktober tar KFUM:s barn- och ungdomskörer över Stora Hallen på Rosengatan 1. Tillsammans med solister kommer de att ha ett magiskt framförande med musik av bland andra Povel Ramel, Hasse & Tage, och Beppe Wolgers.

Biljetter köps på plats. Missa inte!

central.framtidenjustnu.se/povels-parlor-och-polare/
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har lagt till ett evenemang.

Vill du…. Ut i världen? Få nya perspektiv? Göra något meningsfullt? Ha kul? Eller bara njuta av en gratis vegomiddag? Grattis! Då har du som medlem i KFUM central, och ni som vill bli, massa möjligheter.

Du kanske inte visste detta, men förutom Basket, Gymnastik, Ängsholmen, Musik och kör (m.m) finns det också en grupp till hos KFUM Central; Internationella Utskottet! Vi fixar bland annat internationella utbyten, ledarskapsutbildningar och hjälper till att stödja projekt som medlemmar själva vill driva. Roliga saker som det dessutom går att söka stipendium/ekonomiskt bidrag till!

Men exakt vad kan man göra då? Kom på vårt möte så berättar vi allt (och lite till). Vi får även äran att träffa sköna medlemmar med tidigare erfarenheter av de internationella möjligheterna. Bland annat:

• Chloe Lilló om miljöpåverkan och COP 22 i Marocco.
• Zandra Zbinden om sitt studiebesök i Palestina.
• Nils Haag om kommande internationella möjligheter
• med mera

För att hålla upp energin bjuder vi på vegetarisk mat, och kaffe så klart. Så kom ihåg att tacka ja i eventet, och maila (fyll i nils@central.kfum.se för att meddela om allergier.

Vi ses på: Rosengatan 1, tisdag den 7 november.
Tid: 18 -20

Varmt welcome till en super internationell kväll!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kuriosa från 1969 – glöm inte att lyssna på stadsarkitekten och brandchefen. Ingen bingo i gymnastikhallen. #häntpåcentral

(Ur dokument rörande bygglov av Rosenbusken 22 [hela det här huset!] från Stadsbyggnadsexpeditionen.)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kompetensutveckling är alfa och omega på träningscentret. Eller, beta och delta i alla fall. Definitivt ett par grekiska bokstäver med en stor innebörd och mycket tyngd. Vi vill nämligen att alla som är kopplade till oss på något sätt ska utveckla sig själva för att kunna utveckla andra. Genom föreläsningar kan vi fortbilda vår omgivning att i sin tur fortbilda sin omgivning och fortbilda sin omgivning och… ja, du förstår.

Senast vi gjorde det så var det med hjälp av Jonas Karlsson. Inte den Jonas Karlsson, den andra. Han man ibland ser på SVT som kan väldigt mycket om sport och idrott. Sport-Jonas! Han tog tid ur sitt upptagna schema för att i en full konferenssal dela med sig av en liten del av sin ackumulerade kunskap.

Ämnet var dopning. Titeln var ”Är du säker på att du inte är dopad?” Syftet var lärdom.
Lärdom om att dopning är ett hot mot ungdomen, mot idrotten, mot samhället och inte minst, hälsan.

Väl på plats var drygt 40 personer. Folk från Gymnasterna, från Basket, från Styrelsen, våra Personliga tränare, samt lite andra bonusgäster.

Vi gör det här lite då och då. Lyssnar. Äter. Frågar. Pratar.

Att engagera ger mera. Håll utkik så att du inte missar nästa sammankomst!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Mera sång! Körverksamhet i alla åldrar. Stämmor hela hösten. #händerpåcentral #kfumcentral ... See MoreSee Less

View on Facebook

Modern gymnastiklektion i Stora hallen. Gammal hall och ny teknik. Ribbstolar och laptops. Supercoolt. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Obs: Cirkelträning/funktionell träning är idag INSTÄLLD. (10/5) ... See MoreSee Less

”Är du säker på att du inte är dopad?”
På onsdag, den 4 oktober, så har vi en aktuell och unik föreläsning om dopning som ett hot mot idrotten, samhället och hälsan.

Föreläsare är sportjournalisten och författaren Jonas Karlsson. Vi utlovar att den kommer att vara mycket spännande, och givande.

Alla är välkomna, men först till kvarn gäller. Läs mer och registrera dig via den här länken: invajo.com/l/kBQyRiH3oY
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kalender

Oct 2017
Riksombudsmöte i Norrköping 20/10/2017 - 22/10/2017

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

Nyheter

Nyheter

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier