Hagaparkshallen

hagaparksahallen_kfumcentral_original

Hagaparkshallen

Hagaparkshallen

Vision & påverkansarbete

Vision & påverkansarbete

Kontakt

Kontakt

 

KFUM Central erbjuder Stockholm Stad en fantastisk möjlighet att ta ett gemensamt steg mot att förbättra tränings- och tävlingsförhållandena för barn och unga. Med vår idé kan vi skapa ett fritids- och rekreationscenter vid porten av Hagaparken som blir helt unikt.

Vi har en idé och en vision med allt vi gör. Ingen annan kan erbjuda samma sak som vi gör – Vi har erbjudit barn och unga en meningsfull fritid i över 150 år. Vår mission är att skapa en gemenskap i ett mångkulturellt samhälle, som är baserat på övertygelsen om människors lika värde.

År 2011 erhöll KFUM Central tillsammans med Areim AB en tidig markreservation för uppförande av en fullstor idrottshall inom det område längs Valhallavägens östra sida som sträcker sig från korsningen Valhallavägen/Körsbärsvägen dram till Roslagstull. Fram till hösten 2014 såg det ljust ut och exploateringsnämnden fattade beslut om att säga ja till programmet för Västra Valhallavägen. KFUM Central fick ett förslag till markanvisning på 12 200 m2. Länsstyrelsen stoppade byggprojektet på grund av för höga halter av kvävedioxider och partikelhalter, vilket innebär att projektet kan försenas upp till fem år.

Det nya huvudspåret är en bit mark vid Wennergren- Center. Platsen är ideal för idrottshallar där föreningen kan erbjuda ett aktiviteetshus vid porten av Hagaparken. Aktiviteteshuset skall innehålla två idrottshallar, en för basket och annan bollsport och en hall för gymnastik. Hallarna ska vara multifunktionella, dvs fungera lika bra för idrott som för t ex konsert m.m.. Huset skall också inrymma lokaler för bland annat musikverksamhet och vara en mötesplats för unga och vuxna som skapar möjlighet att utveckla nya verksamheter för en meningsfull fritid. Det ska finnas reception, servering/resturang, gym och andra föreningslokaler. KFUM Central har en lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och har tidigare både byggt och förvaltat fastigheter och därmed byggt upp resurser som möjliggör denna satsning.

Det behövs kostnadsbärande ytor för att finansiera drift och underhåll av två idrottshallar i den här storleken. På initiativ från Exploateringskontoret fick vi ett förslag att bygga ett lägenhetshotell för gästforskare, och i samband med byggandet vid Roslagstull blev vi erbjudna 12 200 m2 för hallar och kostnadsbärande ytor.

Det är ett stort projekt för de ideella krafterna att driva framåt. Utskottets medlemmar och KFUM Centrals styrelse arbetar på sin fritid för att möjliggöra en ny och unik mötesplats för barn och unga i norra Stockholm.

Det förs samtal med Stora Enso om att Stora Enso levererar och bygger hallen/hallarna. Fokus är miljö, klimatsmart och hållbart byggande. Samarbetet med Stora Enso borgar för att vi kommer att bygga hallarna och med dem får vi ett av världens största kskogsindustriföretag som samarbetspartner.

Michael Lagerkvist.är av KFUM Centrals styrelse utsedd projektledare

Reportage om Haga skol- och idrottspark

Reportage om Haga skol- och idrottspark

Läs artikeln i Vi i Vasastan om att KFUM Central vill bygga idrottshall, simhall, utegym, skejtpark och skola vid Wenner-Gren Center och skapa ett skol- och idrottskluster. Men att staden har siktat in sig på bostäder.

Läs Mer

KFUM Central i artikel i DN

KFUM Central i artikel i DN

Den 30 januari 2017! Föreningens har presenterat en idéskiss på “Haga Skol och Idrottspark”, vid Norrtull, för Stockholms Stad men med bostäder inom samma område kommer planerna inte vara möjliga i samma utsträckning! KFUM Central arbetar med att realisera planerna om aktivitetshus och skapa en ny och unik mötesplats för barn och unga i Stockholm. Arbetsgruppens samtal med Stockholm Stad går bra både på politiker- och tjänstemannanivå och är nu inriktade på detaljnivå.

Läs Mer

Facebook

KFUM Central har delat Y Feminist Actions evenemang.

Kom och fira med oss! 🚺
... See MoreSee Less

View on Facebook

WORLD YWCA DAY 2017 23 April

Apr 23, 12:00pm

Färgargårdstorget 1

Den 24 april firas YWCA Day världen över! Y Feminist Action tillsammans med övriga KFUM Sverige firar dock en dag tidigare med bl.a. tårta, pyssel & tryck på tröja/tygkasse, workshops och trevli...

Samuel Pervez, Johan Manner and 6 others like this

Eva-Maria VäffiPumpan 😊 inte Kupan 😊

4 weeks ago
Avatar

Comment on Facebook

KFUM Central har öppet
Med anledning av fredagens terrorattentat vill vi välkomna alla som vill träffas, fika eller bara hänga lite till oss på KFUM Central. Vi har öppet som vanligt fram till torsdag kväll.
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har delat Best Western Kom Hotel Stockholms foto. ... See MoreSee Less

HEJ ALLA, VI HAR NU HELT SLUT PÅ RUM. ❤ Hej alla! Om någon inte kan ta sig hem på grund av dagens händelser i stan finns det fika hos oss på Döbelnsgatan 17. Vi har även några rum lediga in...

View on Facebook

HEJ ALLA! DET ÄR NU HELT SLUT PÅ HOTELLRUM FÖR NATTEN, MEN RECEPTIONEN ÄR ÖPPEN OCH DET FINNS MASSOR MED KAFFE ❤

Hej alla medlemmar! Om någon inte kan eller vill ta sig hem finns hotellet (Best Western Kom Hotel, Döbelnsgatan 17) där man är varmt välkommen att hänga. Vi har även några rum lediga om någon behöver husrum för natten, naturligtvis utan kostnad. Ping KFUK-KFUM Ängsholmen KFUM Central/YMCA Central KFUM Gymnastikavdelningar Stockholm och alla andra!
... See MoreSee Less

Veronica Ericsson, Ebba Edén and 23 others like this

Martina PerzanowskaNi är fantastiska!

3 weeks ago
Avatar

Pia RosinBRA

3 weeks ago
Avatar

Eva Helgesson💕

3 weeks ago
Avatar

Comment on Facebook

KFUM Central har delat Musik i Hjorthagskyrkans video — känner sig stolt.

Musik i Hjorthagskyrkan
I helgen gav KFUM Centrals barn & ungdomskörer en underbar konsert på Hjorthagskyrkan, så fina röster! ❤
... See MoreSee Less

Tack alla barn och ungdomar från KFUM centrals körer för en härlig konsert med folkmusikaliska toner under ledning av Lotta Wilund, och tack alla som kom och lyssnade. Här ett litet smakprov med ...

Kalender

Apr 2017
Emma – utbildning 28/04/2017 - 30/04/2017
May 2017
Vårkonsert med barn- och ungdomskörerna 18/05/2017

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

Nyheter

Nyheter

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier