Hagaparkshallen

hagaparksahallen_kfumcentral_original

Hagaparkshallen

Hagaparkshallen

Vision & påverkansarbete

Vision & påverkansarbete

Kontakt

Kontakt

 

KFUM Central erbjuder Stockholm Stad en fantastisk möjlighet att ta ett gemensamt steg mot att förbättra tränings- och tävlingsförhållandena för barn och unga. Med vår idé kan vi skapa ett fritids- och rekreationscenter vid porten av Hagaparken som blir helt unikt.

Vi har en idé och en vision med allt vi gör. Ingen annan kan erbjuda samma sak som vi gör – Vi har erbjudit barn och unga en meningsfull fritid i över 150 år. Vår mission är att skapa en gemenskap i ett mångkulturellt samhälle, som är baserat på övertygelsen om människors lika värde.

År 2011 erhöll KFUM Central tillsammans med Areim AB en tidig markreservation för uppförande av en fullstor idrottshall inom det område längs Valhallavägens östra sida som sträcker sig från korsningen Valhallavägen/Körsbärsvägen dram till Roslagstull. Fram till hösten 2014 såg det ljust ut och exploateringsnämnden fattade beslut om att säga ja till programmet för Västra Valhallavägen. KFUM Central fick ett förslag till markanvisning på 12 200 m2. Länsstyrelsen stoppade byggprojektet på grund av för höga halter av kvävedioxider och partikelhalter, vilket innebär att projektet kan försenas upp till fem år.

Det nya huvudspåret är en bit mark vid Wennergren- Center. Platsen är ideal för idrottshallar där föreningen kan erbjuda ett aktiviteetshus vid porten av Hagaparken. Aktiviteteshuset skall innehålla två idrottshallar, en för basket och annan bollsport och en hall för gymnastik. Hallarna ska vara multifunktionella, dvs fungera lika bra för idrott som för t ex konsert m.m.. Huset skall också inrymma lokaler för bland annat musikverksamhet och vara en mötesplats för unga och vuxna som skapar möjlighet att utveckla nya verksamheter för en meningsfull fritid. Det ska finnas reception, servering/resturang, gym och andra föreningslokaler. KFUM Central har en lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och har tidigare både byggt och förvaltat fastigheter och därmed byggt upp resurser som möjliggör denna satsning.

Det behövs kostnadsbärande ytor för att finansiera drift och underhåll av två idrottshallar i den här storleken. På initiativ från Exploateringskontoret fick vi ett förslag att bygga ett lägenhetshotell för gästforskare, och i samband med byggandet vid Roslagstull blev vi erbjudna 12 200 m2 för hallar och kostnadsbärande ytor.

Det är ett stort projekt för de ideella krafterna att driva framåt. Utskottets medlemmar och KFUM Centrals styrelse arbetar på sin fritid för att möjliggöra en ny och unik mötesplats för barn och unga i norra Stockholm.

Det förs samtal med Stora Enso om att Stora Enso levererar och bygger hallen/hallarna. Fokus är miljö, klimatsmart och hållbart byggande. Samarbetet med Stora Enso borgar för att vi kommer att bygga hallarna och med dem får vi ett av världens största kskogsindustriföretag som samarbetspartner.

Michael Lagerkvist.är av KFUM Centrals styrelse utsedd projektledare

Reportage om Haga skol- och idrottspark

Reportage om Haga skol- och idrottspark

Läs artikeln i Vi i Vasastan om att KFUM Central vill bygga idrottshall, simhall, utegym, skejtpark och skola vid Wenner-Gren Center och skapa ett skol- och idrottskluster. Men att staden har siktat in sig på bostäder.

Läs Mer

KFUM Central i artikel i DN

KFUM Central i artikel i DN

Den 30 januari 2017! Föreningens har presenterat en idéskiss på “Haga Skol och Idrottspark”, vid Norrtull, för Stockholms Stad men med bostäder inom samma område kommer planerna inte vara möjliga i samma utsträckning! KFUM Central arbetar med att realisera planerna om aktivitetshus och skapa en ny och unik mötesplats för barn och unga i Stockholm. Arbetsgruppens samtal med Stockholm Stad går bra både på politiker- och tjänstemannanivå och är nu inriktade på detaljnivå.

Läs Mer

Facebook

KFUM Central har lagt till ett evenemang.

Äventyraren, inspiratören och SVT-programledaren Aron Anderson föreläser mellan kl. 19-21 tisdagen den 29:e augusti om mental träning med inriktning på ungdomar inom idrotten. Fokus på att sätta mål, hantera motgångar och kunna ta hjälp av laget/träningskamraterna för att nå framgång.

Aron har själv en oerhörd stark drivkraft och vill att alla ungdomar ska se möjligheter och inte ge upp även om man möts av motgångar. Boris René och Danny Saucedo mfl. står för musik och dansnummer i samband med föreläsningen. En kombination av lärande och show med musik. Ett intressant koncept som ger en spännande upplevelse!

KFUM Central erbjuder nu sina förtroendevalda, ledare och personal att delta kostnadsfritt i föreläsningen. Begränsat antal platser så först till kvarn! Efter anmälan får ni uppgifter om biljetter och samlingstid.

Anmäl dig via länken:
central.framtidenjustnu.se/aron-danny-boris-i-ericsson-globe/

Varmt välkomna!
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har delat Aron Andersons Gör det bästa av det du har — känner sig inspirerad på KFUM Central.

Aron Anderson
Äventyraren, inspiratören och SVT-programledaren Aron Anderson föreläser mellan kl. 19-21 tisdagen den 29:e augusti om mental träning med inriktning på ungdomar inom idrotten. Följ gärna med!
... See MoreSee Less

Livet handlar inte om vad vi har för förutsättningar - det handlar om vad vi gör med våra förutsättningar! Den 29e augusti kör jag höstens stora inspirationsföreläsning på Globen - kör ...

KFUM Central har uppdaterat sitt omslagsfoto.

KFUM Gymnastikavdelningar Stockholm tog hem vinsten i SM i truppgymnastik i Borås den 2/7 2017. Foto: Cornelia Niklasson.
... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har uppdaterat sitt omslagsfoto. ... See MoreSee Less

View on Facebook

KFUM Central har lagt till 2 nya foton — på KFUM Central.

Idag fick vi fint besök av Dalhalla Opera och regissören Maria Blom som repeterade inför en ny föreställning med Carl Orff´s båda verk – Catulli Carmina och det mer kända Carmina Burana. Föreställningen ges den 19 augusti 2017. 🙌
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

Nyheter

Nyheter

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier